Allbright öppnar för kvotering: ”Börjar tvivla på näringslivstopparnas förmåga”

Världens mest jämställda land kan snart vara sämst i Norden. Det varnar Allbright för i sin färska rapport som summerar stiftelsens tio år av jämställdhetsarbete.

”Det svenska näringslivet ligger på sofflocket”, säger vd Amanda Lundeteg.

Amanda Lundeteg
Amanda LundetegFoto:Jack Mikrut

Det är tio år sedan stiftelsen Allbright släppte sin första rapport om jämställdheten, eller bristen därav, i börsbolagen. 

Mycket har hänt sedan dess, konstaterar stiftelsen i rapporten: möjligheterna för kvinnor i näringslivet har aldrig förbättrats så snabbt som under det senaste decenniet. Till exempel har andelen kvinnor i ledningsgrupperna ökat med 67 procent och andelen bolag med jämställda ledningar har ökat från 5 till 19 procent.

Samtidigt återstår det mesta av arbetet, enligt Allbright. Fortfarande är fyra av fem börsbolag ojämställda, enligt stiftelsens kriterier. Värre är att utvecklingen har stagnerat de senaste åren. Andelen kvinnor i storbolagens ledningsgrupper har de senaste fem åren pendlat på och under 25 procent-strecket och på styrelsenivå har andelen kvinnor i samtliga börsbolag legat på 34 procent de senaste tre åren.

Det har fått övriga nordiska länder att jaga ikapp. Sett till andelen kvinnor i börsernas ledningsgrupper är det bara Danmark som ligger efter Sverige men med nuvarande utveckling spår Allbright att vårt sydliga grannland jagar ikapp och förbi inom två år.

”De andra hade ett betydligt sämre utgångsläge men har verkligen jobbat för att bli bättre medan det svenska näringslivet ligger på sofflocket och lever på gamla meriter”, säger Amanda Lundeteg.

Med nuvarande takt prognostiserar Allbright att de svenska börsbolagen uppnår jämställdhet först 2042. Än så länge är det fortfarande fler bolag som helt saknar kvinnor i ledningen, 21 procent, än som har jämställda ledningar, 19 procent, konstaterar Amanda Lundeteg.

”Det har absolut hänt saker, men majoriteten av bolagen är fortfarande ojämställda och helt jämställda bolag ligger långt bortom horisonten. Vi på Allbright har aldrig förespråkat kvotering men nu börjar vi tvivla på näringslivstopparnas förmåga”, säger hon.

En av de största skillnaderna mellan Sverige och övriga Nordiska länder är att debatten här i mångt och mycket har tystnat, anser Amanda Lundeteg. Ett nytt hot om kvoteringslag skulle sätta fart på diskussionen igen, tror hon.

”Om inte näringslivet tar tag i problematiken kommer politikerna förr eller senare att vakna. Ett av FN:s globala mål handlar om rättvis fördelning av makt och inflytande till 2030. Jag tror inte politikern är beredda att missa det målet”, säger Amanda Lundeteg.

Ett stort problem i näringslivets jämställdhetsarbete är bristen därpå i börsbolagens valberedningar.  2020 utgör kvinnor 14 procent av valberedarna, enligt Allbright.

”Valberedningarna har fått härja okritiskt. Det är märkligt att ägarna inte pressar mera. Får du fart på valberedningarna händer det mycket på styrelsenivå”, säger Amanda Lundeteg.

I och med tioårsjubileet ändrar också stiftelsen fokus. 

”Från att mest ha fokuserat på kön ska vi framöver bli betydligt bättre på att granska mångfald i bred bemärkelse. Vi ser att det finns ett stort behov av att granska på andra diskrimineringsgrunder än kön”, säger Amanda Lundeteg.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?