Annons

Planerat banarbete skjuts upp - tågen går som vanligt

Trafikverket planerade att ställa in alla SJ-tåg mellan Stockholm och Göteborg under hela helgen på grund av det varma vädret. Men fick tänka om.

Under fredagskvällen övertalade SJ Trafikverket att skjuta på det planerade banarbetet som satte stopp för tågen.

"Vi får ta hänsyn till resenärerna i det här fallet", säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket till Expressen. 

Samtliga tåg skulle ställas in på sträckan mellan Stockholm och Göteborg från klockan 21.00 på fredagskvällen till och med söndag kväll. Det beskedet gav Trafikverket på fredagseftermiddagen. Omkring 8.000 resenärer skulle drabbas.

Anledningen var att Älvsborgsbanan drabbats av så kallade solkurvor. Och anledningen till att tågen måste åka via Älvsborgsbanan var att det planerats en stor upprustning av Västra Stambanan och påverkar sträckan Göteborg-Herrljunga.

Men under fredagskvällen övertalade SJ Trafikverket att skjuta på upprustningen.

"Vi får ta hänsyn till resenärerna i det här fallet", säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket till Expressen vid 19.30-tiden.

Totalt var det 8.000 SJ-kunder som skulle drabbas av stoppen. Detta är fler än normalt eftersom det är både musikfestivalen Summerburst i Göteborg och Stockholm Marathon i helgen. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?