Annons

Alla partier överrens om bred KU-granskning

Alla partiföreträdare i konstitutionsutskottet (KU) är överrens om att granskningen av regeringens hantering av coronakrisen ska omfatta fler perspektiv och frågor än de som framkommer i de KU-anmälningar man hittills tagit emot.

Pressträff om tillgången på material inom sjukvården i början av mars.
Pressträff om tillgången på material inom sjukvården i början av mars.Foto:Jessica Gow/TT

”De anmälningar vi fått än så länge är ganska smala, men nu är vi överrens om att vi vill börja planera för en bredare granskning, säger Karin Enström (M), ordförande i konstitutionsutskottet.

Utskottet kommer fortsätta planera inriktningen för granskningen efter sommaren. När och hur granskningen ska genomföras är ännu inte bestämt.

”Det här kommer kanske behöva ske etappvis. Vi börjar med informationsinhämtning och vi ska ta del av övrig granskning som pågår”, säger Karin Enström.

KU:s granskning sker oberoende av den granskning som ska utföras av den så kallade coronakommissionen och som beräknas vara klar innan valet 2022.

KU hade planerat att under våren genomföra en granskning av regeringen. Den 24 mars meddelades dock att granskningen skjuts på framtiden med anledning av pandemin. Senare beslutades att granskningen ska återupptas under hösten.

KU ska, i enlighet med grundlagen, granska statsrådens tjänsteutövning och regeringsärendenas handläggning minst en gång per år.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?