ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
It-skandalen i Transportstyrelsen

Alla får underkänt för it-skandalen

  • Stefan Löfven. Foto: TT

Bara var fjärde väljare tycker att regeringen skött sitt jobb bra under Transportstyrelsens it-skandal, rapporterar Dagens Nyheter. Men allianspartierna får inte bättre betyg.

Hittills ser det inte ut att finnas några opinionsvinnare efter turerna kring Transportstyrelsens it-hantering.

I en färsk opinionsmätning från DN/Ipsos anser bara en fjärdedel av de tillfrågade att regeringen skött sitt jobb bra under krisen. Stefan Löfven får något bättre betyg - 36 procent tycker att han gjort bra ifrån sig medan lika många anser att han gjort ett dåligt jobb.

Men allianspartierna har ingen anledning att jubla. Bara vara femte tillfrågade anser att de skött skandalen bra, skriver Dagens Nyheter.

Inte heller Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet ser ut att ha gått ur krisen med någon stjärnglans. Bara drygt var femte väljare anser att de skötte sig bra när it-skandalen rullades upp.

Samtidigt är alliansväljarna splittrade inför nästa avgörande, nämligen vad som ska hända med Peter Hultqvist. Hotet om en missförtroendeomröstning mot försvarsministern kvarstår men endast 28 procent av alliansväljarna anser att han måste gå. Något fler, 34 procent, tycker att han borde få stanna i regeringen.

Sprickan är dessutom stor bland väljarna enligt David Ahlin, opinionschef på Ipsos.

"Bland de som har en uppfattning anser en klar majoritet av Centerpartiets och Liberalernas väljare att försvarsministern bör vara kvar. Bland väljare som röstar på Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är förhållandet det omvända", säger han till Dagens Nyheter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer