Annons

Alitalia: Regeringen vill behålla flygningar

Den italienska regeringen har flera prioriteringar när de bedömer buden på det krisdrabbade flygbolaget Alitalia. Carlo Calenda, minister för ekonomisk utveckling, säger i en tv-intervju att det viktigaste är att flygförbindelser finns kvar som förser Italien med turister och affärsmöjligheter.

Bild:TT

Näst högst på listan är att så lite offentliga pengar som möjligt ska gå åt i affären och den tredje punkten är att skydda arbetstillfällen, säger Calenda.

Han uppger att omkring åtta miljarder euro (nästan 79 miljarder kronor) av statliga medel gått åt till att hålla det nu bankrutta flygbolaget under armarna men att det bara har blivit "mindre och mer dysfunktionellt".

"Om vi hade sålt det till en stor internationell spelare skulle vi ha haft bättre service och vi skulle inte ha kastat bort alla dessa pengar."

Regeringen siktar på att ha slutfört försäljningen av Alitalia i april nästa år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?