Annons

Alitalia inleder konkursförfarande

Det italienska flygbolaget Alitalia inleder ett konkursförfarande i spåren av beskedet häromveckan att personalen säger nej till ledningens nedskärningsförslag.

Det rapporterar Bloomberg News.

Alitalia-flygplan.
Alitalia-flygplan.Bild:AP

Italienska staten väntas nu enligt landets lagstiftning kortsiktigt behöva tillhandahålla finansiering för att möjliggöra fortsatt drift, samt utse tillsynspersoner som antingen ska vända bolaget på rätt köl eller likvidera det.

Möjliga åtgärder innefattar tillgångsförsäljningar och nedskärningar i syfte att göra flygbolaget lönsamt inom två år.

Italiens regering har flera gånger uteslutit en nationalisering av det förlustbringande bolaget som har 12.500 anställda. Alitalia ska säljas till högstbjudande, har budskapet varit.

Alitalia befann sig i ett konkursförfarande även under år 2008.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?