Alibabas grundare Jack Ma medlem i Kinas kommunistparti

Kinas rikaste man, Alibabagrundaren Jack Ma, är medlem i landets kommunistparti. 

Det uppger den kinesiska tidningen Folkets Dagblad enligt Reuters, som publicerat en lista över 100 personer som anses ha hjälpt landet att reformeras och öppnas mot omvärlden.

Många utomstående bedömare har antagit att Jack Ma, med en förmögenhet på 35,8 miljarder dollar, varit partipolitiskt obunden.

Tidningens beslut att offentliggöra Jack Mas partimedlemskap sammanfaller med en strävan från landets regering att få privatägda bolag att hålla sig till partiets värderingar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?