Annons

Alibaba överväger datacenter i Sverige

Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba vill öppna ett andra datacenter i Europa och nämner London och Sverige som potentiella platser, rapporterar Bloomberg News.

För uppgifterna står Lin Luo, Alibabas vicechef för internationella affärer och pr-arbete, som uppgav att Europa för närvarande är en mycket svag region för Alibaba.

”Vi måste komma fram till den bästa strategin för området”, sade Lin Luo och ska enligt nyhetsbyrån ha nämnt London och Sverige som två specifika platser för det nya datacentret. Alibaba öppnade sitt första datacenter i Frankfurt i november.

Alibabas behov av fler datacenters beror på att bolaget säljer molntjänster till företag. Det är inte bara en av bolagets snabbast växande verksamheter men också ett område där Alibaba hamnat på efterkälken mot rivaler som Amazon och Google.

Alibaba har totalt 14 datacenters världen över och planerar att öppna två till i Indonesien och Malaysia under det nuvarande räkenskapsåret.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?