1515

Alibaba överväger datacenter i Sverige

Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba vill öppna ett andra datacenter i Europa och nämner London och Sverige som potentiella platser, rapporterar Bloomberg News.

För uppgifterna står Lin Luo, Alibabas vicechef för internationella affärer och pr-arbete, som uppgav att Europa för närvarande är en mycket svag region för Alibaba.

”Vi måste komma fram till den bästa strategin för området”, sade Lin Luo och ska enligt nyhetsbyrån ha nämnt London och Sverige som två specifika platser för det nya datacentret. Alibaba öppnade sitt första datacenter i Frankfurt i november.

Alibabas behov av fler datacenters beror på att bolaget säljer molntjänster till företag. Det är inte bara en av bolagets snabbast växande verksamheter men också ett område där Alibaba hamnat på efterkälken mot rivaler som Amazon och Google.

Alibaba har totalt 14 datacenters världen över och planerar att öppna två till i Indonesien och Malaysia under det nuvarande räkenskapsåret.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?