Annons

Alecta kräver ”grundlig utredning”

Flera storägare hukar under de nya Swedbank-avslöjanden – och lassar samtidigt allt större ansvar på den kommande konsultrapporten. 

Foto:DANIEL ROOS

Konsultföretaget Forensic Risk Alliance fick uppdraget att utreda Uppdrag gransknings material om penningtvätt den 26 februari. ”I god tid” före bolagsstämman en dryg månad senare ska utredningen vara klar. 

Att döma av sparsmakade uttalanden från ägarleden växer kraven på den externa utredningen. 

”Ju mer uppgifter som kommer fram i medier, desto viktigare är det att alla uppgifter, interna rapporter och händelser samlas i en grundlig utredning”, säger Ramsay Brufer i ett mejlat uttalande till Di. 

”Rapporten från FRA ska släppas om cirka en vecka, och det är således bra att dagens uppgifter kommer fram i tid så att de kan infogas i den utredningen”, fortsätter han. 

Enligt det tidigare beskedet från Alecta kräver tjänstepensionsföretaget att Swedbanks interna rapport ingår i Swedbanks nyligen beställda rapport, såväl som i Finansinspektionens pågående utredning. 

Bankens två största ägare, Sparbanksgruppen och Folksam, har uttalat sig till Di, men från den femte största ägaren AMF dröjer beskeden. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?