ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Krisen i Swedbank

Alecta kräver ”grundlig utredning”

Flera storägare hukar under de nya Swedbank-avslöjanden – och lassar samtidigt allt större ansvar på den kommande konsultrapporten. 

Konsultföretaget Forensic Risk Alliance fick uppdraget att utreda Uppdrag gransknings material om penningtvätt den 26 februari. ”I god tid” före bolagsstämman en dryg månad senare ska utredningen vara klar. 

Att döma av sparsmakade uttalanden från ägarleden växer kraven på den externa utredningen. 

”Ju mer uppgifter som kommer fram i medier, desto viktigare är det att alla uppgifter, interna rapporter och händelser samlas i en grundlig utredning”, säger Ramsay Brufer i ett mejlat uttalande till Di. 

”Rapporten från FRA ska släppas om cirka en vecka, och det är således bra att dagens uppgifter kommer fram i tid så att de kan infogas i den utredningen”, fortsätter han. 

Enligt det tidigare beskedet från Alecta kräver tjänstepensionsföretaget att Swedbanks interna rapport ingår i Swedbanks nyligen beställda rapport, såväl som i Finansinspektionens pågående utredning. 

Bankens två största ägare, Sparbanksgruppen och Folksam, har uttalat sig till Di, men från den femte största ägaren AMF dröjer beskeden. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies