1515
Annons

Alaska Airlines och Finnair i samarbete

Alaska Airlines och Finnair ska ge sina flygmedlemmar möjligheten att plocka på sig bonuspoäng på varandras flyg mellan Helsingfors och San Francisco.

Flygningarna går av stapeln från den 1 juni, enligt ett pressmeddelande.

”Vi är mycket glada över att samarbeta med Alaska Airlines kring detta nya frequent flyer-partnerskap. Våra kunder som reser till och från USA kommer att dra stor nytta av det omfattande nätverket som båda flygbolagen har att erbjuda”, sa Finnairs kommersiella chef Juha Jarvinen.

Finnair som är kända för att använda Helsingfors som en hubb till Asien, kommer att flyga med sina Airbus A330-300 till San Francisco.

Alaska Air köpte för övrigt förra året den brittiska entreprenören Richard Bransons flygbolag Virgin America. Det gjorde Alaska Air till det femte största flygbolaget i USA.

Värmebölja leder till prischock på ägg i östra Kina

En kinesisk värmebölja påverkar inte bara landets befolkning. Temperaturer på nästan 40 grader får hönsen att producera färre ägg med allt högre äggpriser som konsekvens.

Östra Kina har drabbats av en värmebölja som inte bara påverkar människor utan även djur som hönor. Bilden från en tidigare värmebölja 2013 där värmen gjorde det möjligt att steka ägg på gatubrunnar.
Östra Kina har drabbats av en värmebölja som inte bara påverkar människor utan även djur som hönor. Bilden från en tidigare värmebölja 2013 där värmen gjorde det möjligt att steka ägg på gatubrunnar.Foto:AP/TT

I Hefei i provinsen Anhui i östra Kina har man nu registrerat 14 dagar med temperaturer på 38 grader eller mer, en rekordnotering.

Invånarna svettas dock inte bara över värmen utan även äggpriserna som rusat med 30 procent, något som hänger ihop med extremhettan.

Lokala medier rapporterar om att äggproduktionen minskat som konsekvens av värmeböljan. Hönsen äter helt enkelt mindre och för att motverka problemen har nu flera lantbrukare valt att installera fläktsystem för att få fart på hönornas produktion igen.

Kina har precis, som stora delar av övriga världen, brottats med värmeböljor och flera större städer har senaste tiden noterat årets högsta temperaturer den senaste tiden. Förutom stigande äggpriserna har konsekvensen bland annat blivit elransonering i Sichuan liksom en utbredd torka där mer än 140.000 hektar av grödor har förstörts, rapporterar statliga nyhetsbyrån Xinhua.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera