Annons

Alarmerande konkurssiffror 2017

Antalet företagskonkurser ökar markant.
Det visar siffror från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.
”Det är oroväckande siffror vi stänger 2017 med” säger Richard Damberg, ekonom och utbildningsansvarig för UC.

Bild:Colourbox

2017 visar sig bli ett dystert år för många företag. Antalet konkurser har ökat med 3 procent jämfört med föregående år. Affärs- och kreditupplysningsföretaget UC beskriver utvecklingen som oroande:

”Ser vi tillbaka så långt som 2015 hade vi inte en enda månad med ökat antal företagskonkurser. För 2016 är det endast en månad. Jag kan tänka mig att det konsekvent ökande antalet företagsbedrägerier kan vara en anledning till varför det ser ut som det gör för 2017”, kommenterar Richard Damberg, ekonom och utbildningsansvarig på UC i ett pressmeddelande.

Byggbranschen och företag inom hotell och restaurang pekas ut som de områden där flest konkurser sker.

Inom byggbranschen ökade konkurserna med 10 procent och inom hotell- och restaurangbranschen med 19 procent.

”Förra året sjönk konkurserna i nästan alla branscher. I år är det helt tvärtom. De tänkbara anledningarna är många, och förutom bedrägerifaktorn vill jag belysa två andra faktorer, övergången av arbetskraft från Rot-sektorn till större anläggningsarbeten inom byggbranschen och höjningen av arbetsgivaravgifter för ungdomar inom hotell och restaurang”, säger Richard Damberg.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera