Annons

Akut likviditetsbrist för handelsstoppat First North-bolag

Drönarbolaget Cybaero, vars aktie handelsstoppades på First North igår torsdag, lider av "akut likviditetsbrist" och bolaget kan inte utesluta att det går i konkonkurs. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

En av anledningarna till bristen på pengar är att bolaget inte kan komma överens med Dubaibaserade Bracknor om en tredje omgång av konvertibellån. 

"Cybaero utreder för närvarande hur länge den befintliga likviditeten räcker för att driva bolaget. Cybaero utreder även om mer än hälften av aktiekapitalet är förbrukat. Om så är fallet kommer kontrollbalansräkning att upprättas", skriver bolaget. 

"Cybaero diskuterar för närvarande med andra finansiärer kring möjligheter att lösa den uppkomna situationen. För det fall att dessa förhandlingar inte är framgångsrika kan en konkurs inte uteslutas", heter det vidare. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?