ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Aktörer utan tillstånd fortsatte ta marknadsandelar på spelmarknaden

Omsättningen på den svenska spelmarknaden ökade med närmare 3 procent under det första kvartalet jämfört med motsvarande period i år. 

Det framgår av ett pressmeddelande från Lotteriinspektionen.

"Spelmarknaden i Sverige omsatte 5,6 miljarder kronor efter utbetalda vinster under det första kvartalet 2018. Det är en ökning med 2,8 procent jämfört med motsvarande period förra året. Spelaktörer med svenskt tillstånd omsatte 4,1 miljarder kronor, vilket är en minskning med 1,1 procent. Aktörer utan svenskt tillstånd omsatte 1,5 miljarder kronor, en ökning med 15,3 procent", skriver inspektionen. 

Marknadsandelen för spelaktörer med svenskt tillstånd (till exempel Svenska Spel och ATG) uppgick under kvartalet till 73 procent, medan aktörer utan svenskt tillstånd alltså hade 27 procent av marknaden. 

Spel på internet ökade med 16 procent, medan landbaserat spel minskade med 8 procent, framgår det vidare.

Spelmarknaden i Sverige omsatte totalt 22,6 miljarder kronor efter utbetalda vinster under helåret 2017 och där uppgick marknadsandelen för aktörer utan svenskt tillstånd till 25 procent.

Den svenska spelmarknaden befinner sig i en omstöpningsfas där ett licenssystem är tänkt att införas från och med nästa år med en skatt på spelöverskottet om 18 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies