ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Aktivistinvesterare vill in i Procter & Gamble-styrelse

Aktivistinvesteraren Nelson Peltz vill in i styrelsen i det amerikanska konsumentvarubolaget Procter & Gamble som Peltz förvaltningsbolag Trian äger en aktiepost i värd ungefär 3,3 miljarder dollar.

Det framgår av ett skriftligt uttalande från Trian inför P&G:s årsstämma.

 

"Som en av P&G:s största aktieägare, och med tanke på att P&G:s resultat under det senaste decenniet har varit besvikelser, är Trian angelägna om att hjälpa företaget att ta itu med sina utmaningar", heter det i uttalandet där det hänvisas till svag avkastning för aktieägarna, sjunkande marknadsandelar samt överdrivna kostnader och byråkrati.

Samtidigt framhåller investeraraktivisten att Trian inte förespråkar en styckning av Procter & Gamble, inte föreslår ett byte av vd eller chefer, inte förespråkar överdriven skuldsättning, inte söker efter nedskärningar av pensionsrättigheter och inte heller föreslår att kostnader inom forskning & utveckling, marknadsföring eller investeringar minskas.

Procter & Gamble, som ingår i storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average (DJIA) och som till delar konkurrerar med svenska Essity (SCA:s avknoppade hygiendel), har hittills i år uppvisat en aktiekursuppgång på 3,6 procent.

I februari lyfte P&G-aktien på uppgiften att Trian hade köpt en aktiepost i konsumentvarugruppen.

 

Tyck till