Annons

Aktietorget tar Hybricon i örat

Aktietorgets disciplinkommitté tilldelar elbusstillverkaren Hybricon Bus en allvarlig erinran. Det framgår av ett pressmeddelande från Aktietorget.

Hybricon har sammanfattningsvis gjort sig skyldig till ett flertal överträdelser av Aktietorgets noteringsavtal.

Omfattningen av överträdelserna är sådan att det visar att bolaget inte haft förmågan att uppfylla de krav som ställs på informationsgivningen i ett noterat bolag. Bristerna i informationsgivningen har medfört att marknaden saknar korrekt information om bolagets finansiella ställning. Det är av grundläggande betydelse för marknadens förtroende för aktiemarknaden och marknadsplatsen att noterade bolags informationsgivning är korrekt.

Det har framgått att Hybricon på allvar tagit till sig Aktietorgets anmärkningar. Genom det förtydligande pressmeddelandet den 15 september 2016 korrigerade också bolaget den information som i olika avseenden tidigare lämnats och tog på sig allt ansvar. Aktietorget
har vid förhandlingen framfört att man ser mycket positivt på bolagets agerande efter marknadsplatsens framförda anmärkningar.

Bolaget har bland annat rekryterat en ny verkställande direktör med betydande erfarenhet av styrelsearbetet och kvalitetsfrågor, anlitat en kommunikationsbyrå, som ska se till att skrivningar i pressmeddelanden och delårsrapporter med mera blir tydligare samt därutöver inlett ett omfattande internt arbete för att säkerställa att kommunikation med marknaden och marknadsplatsen i framtiden kommer att vara tydligare och i överstämmelse med noteringsavtalet och god sed på aktiemarknaden.

Disciplinkommittén ser, liksom Aktietorget, positivt på de ansträngningar bolaget gjort och gör för att det inträffade inte ska upprepas. De överträdelser som Hybricon ostridigt begått får emellertid sammantagna anses allvarliga. Disciplinkommittén beslutar därför att tilldela Hybricon en allvarlig erinran.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?