ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Aktietorget byter namn

Marknadsplatsen Aktietorget byter efter 21 år namn och blir Spotlight Stockmarket.

”Vi vill visa att vi erbjuder något mer än ett torg att köpa och sälja aktier på”, säger vd:n Peter Gönczi.

Aktietorget som startade 1997 har de senaste åren arbetat med att stöpa om marknadsplatsen. Bland annat har supporten för de noterade bolagen byggts ut och Aktietorget har börjat samarbeta med nyhetsbyråer och förmedlare av pressmeddelanden för att göra bolagen mer synliga.

”Vi måste erbjuda mer än bastjänster. Marknadsplatsen fungerar bättre om den och bolagen blir ordentligt genomlysta och investerarna får bättre information”, förklarar Peter Gönczi.

På tisdagen tas nästa steg när Aktietorget blir Spotlight Stockmarket som får en ny grafisk profil och en ny hemsida.

”Det är bra om man kan hitta information om bolagen på hemsidan, det är inte många börser i världen som bygger hemsidor där man kan göra det”, säger Peter Gönczi med en passning till sin betydligt större konkurrent Nasdaq som driver Stockholmsbörsen.

Samtidigt arbetar marknadsplatsen med att etablera sig i Danmark. I dag noterar sig danska bolag på Aktietorget i Sverige, framöver ska de kunna göra det på hemmaplan. Det första danska bolaget börjar handlas om ett par veckor.

Peter Gönczi tror att det kommer öka intresset för tillväxtbolag från båda sidor av Öresund.

”Kan bolagen visa upp sig i både Sverige och Danmark kommer investerare från båda länderna också”, säger Peter Gönczi.

I höst kommer marknadsplatsen också att lansera ett nytt segment, för bolag som är på väg till Stockholmsbörsen eller en annan marknadsplats. Där ska det bland annat finnas krav på IFRS-redovisning och att bolagen följer svensk kod för bolagsstyrning.

I höst lanseras också en produkt för bolag som vill listas på marknadsplatsen inom 18 månader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer