ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Aktietips

Aktietips: Tre heta köplägen

  • Foto: AP

Tidningen Aktiespararen rekommenderar köp av Skanska, Trelleborg och Qliro i det senaste numret av månadstidningen. De danska bolagen Novo Nordisk och Hartman tilldelas också köprekommendationer. För Karo Pharma blir rådet att avvakta.

Aktiespararen ser en uppsida på knappt 10 procent för Skanska, vilket tillsammans med kommande utdelningar bedöms vara tillräckligt för en köprekommendation. Vid en jämförelse med NCC har Skanska både lägre p/e-tal och klart högre direktavkastning. Rekommendationen blir köp med en riktkurs på 210 kronor.

Trelleborgs aktie har inte hängt med övriga verkstadsbolag. Med ett p/e-tal på 16,5 baserat på 2016 års förväntade vinst och 14,5 på nästa års prognoser handlas Trelleborg till rabatt gentemot sektorkollegorna. Tidningen sätter köp på aktien med en riktkurs på 185 kronor. Det ger en uppsida på knappt 20 procent.

Qliro är värd en chansning bedömer Aktiespararen och sätter köp på aktien. Förlusterna väntas komma att fortsätta men uthålligheten i bolaget bör vara tillräcklig för att betaltjänsten Qliro ska kunna fortsätta och växa.

Karo Pharma-aktien uppges vara en möjlighet för optimister. Teckningsoptionsprogrammet, där styrelseordförande Anders Lönner tecknade 60 procent "bidrar till iver och engagemang", enligt tidningen som sätter rekommendationen avvakta.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies