1515
Annons

Aktiestrategen: Läkemedelsaktien är billig

SEB:s aktiestrateg Esbjön Lundevall ser köpläge i specialistläkemedelsbolaget Sobi.

”Sobi har länge sett billig ut”, säger han i Börsmorgon.

Esbjörn Lundevall, aktiestrateg på SEB.
Esbjörn Lundevall, aktiestrateg på SEB.Bild:Jesper Frisk/montage

Den 22 januari offentliggjordes det franska läkemedelsbolaget Sanofis uppköp av Sobis samarbetspartner, amerikanska Bioverativ. Det satte fart på Sobis aktie, som klättrade rejält på beskedet. 

Sedan dess har aktien rekylerat tillbaka något och SEB SEB A -0,94% Dagens utveckling :s aktiestrateg tycker att man ska passa på att köpa den och sätter en riktkurs på 160 kronor. Klockan 14.30 på måndagen kostade Sobi 130 kronor. Om riktkursen nås är det en uppgång på nästan 19 procent för aktien.

”Sobi har länge sett billig ut om man tittar på multiplar. Tittar man på våra prognoser så är det P/E 15 för innevarande år, 11,5 för 2019, då har vi lite mer positiv syn på Sobi än resten av marknaden”, säger Esbjörn Lundevall. 

Både Sobi och amerikanska partnern Bioverativ riktar in sig på att utveckla produkter för blödarsjukan där storsäljarpreparaten heter Elocate och Alprolix.

Sanofis uppköp av Bioverativ visar på att Sobi är ett bolag värt att satsa på, menar Esbjörn Lundevall, som är förvånad att inte fler uppköpsspekulationer förekommit.

”Jag tycker att det här budet gav mycket konfidens för att en tung industriaktör vågar satsa mycket pengar på att de här produkterna fortsätter att sälja en tid framöver”, säger han.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?