ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Aktiestrategen: Köp telekombolaget och få kunglig direktavkastning

En investering i Telia kommer ge väldigt bra direktavkastning både på kort och lång sikt till en relativt låg risk. Det säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall i Börsmorgon på måndagen.

”Vi tycker det är en attraktiv relation mellan risk och möjligheter. Helt enkelt för vi ser ganska liten nedsida och en helt okay uppsida”, säger han.

SEB räknar med en extrautdelning efter att Telia sålt av sitt innehav i ryska Megafon, vilket gjort bolaget kraftigt överkapitaliserat.

Banken spår en direktavkastningen på hela 8,4 procent för 2017 men den väntas vara god även på lång sikt. Nästa års direktavkastning väntas bli 5,7 procent och efter det 5,5-6 procent.

Risken i bolaget har minskat till följd av försäljningar av Megafon och diverse asiatiska tillgångar.

”Man har redan fått ett avslut i den här förskräckliga Uzbekistan-böteraffären så vi tycker de har gjort flera steg mot en riskreduktion men det här har inte riktigt betalat sig”, säger Esbjörn Lundevall.

Han väntar sig att bolaget kommer värderas upp framöver och jämför med finska Elisa. Enligt Esbjörn Lundevall handlas Telia till 6,8 gånger Ebitda på skuldfri basis medan Elisas värdering är nästan 50 procent högre.

”Vi tror väl knappast att hela det där gapet kommer stängas, det kommer det inte göra. Men en liten resa i den riktningen plus de fina utdelningskupongerna så har du en bra avkastning förhållande till risktagandet”, säger han.

En ytterligare faktor som kan stärka aktien är att det kan komma kostnadsbesparingar framöver, som än så länge varit en besvikelse.

”Vi tror det kommer komma mer på kostnadsfronten”, säger Esbjörn Lundevall.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies