Annons

Aktiestrategen: Köp Nordea och få rekordhög direktavkastning

Svenska bankaktier är generellt sett billiga och framförallt Nordeas aktie framstår som extra köpvärd då den för närvarande har en rekordhög direktavkastning i relation till övriga Stockholmsbörsen. Det säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall i måndagens Börsmorgon.

”Det är nästan 7 procents direktavkastning per år som vi menar är uthålligt. I dagens räntenivå framstår ju det onekligen som väldigt attraktivt”, säger han.

”För Nordea NDA SE -1,69% Dagens utveckling relativt börsen så är det uppe på rekordhöga nivåer.”

Enligt Esbjörn Lundevall brukar storbankerna generellt sett handlas till en rabatt på 15-25 procent relativt Stockholmsbörsen och just nu ligger den siffran kring 25 procent.

I Nordeas fall har aktien bland annat tyngts av att banken haft höga kostnader, bland annat för investeringar i en it-plattform.

Esbjörn Lundevall tror att aktien även framöver kan komma att pressas temporärt av negativa nyheter på kostnadssidan, men på lång sikt kommer banken att gynnas av investeringarna.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?