Annons

Aktiespararna: Vi hoppas att Rollén drar lärdom

Aktiespararna är kritiska till Ola Rolléns agerande trots den friande domen. ”Som offentlig person för ett ledande stort bolag måste man säkerställa att man hela tiden är på rätt sida”, säger Aktiespararnas vd Joacim Olsson.

Bild:Oskar Omne

När det stod klart att Hexagon HEXA B -0,59% Dagens utveckling s vd Ola Rollén stod åtalad misstänkt för insiderbrott, uppmanade Aktiespararna bolaget att sätta honom i time-out. Det skedde aldrig. Istället har den tidigare brottsmisstänkte vd:n fortsatt att leda bolaget, samtidigt som han själv har genomgått en rättsprocess i Oslo tingsrätt under hösten.

På onsdagskvällen offentliggjordes den friande domen, men Aktiespararna är fortsatt kritiska.

”Vi hoppas att Ola Rollén drar några slutsatser utifrån en process som måste ha varit väldigt jobbig. Förhoppningsvis landar han i att hålla sig borta från den här typen av affären framöver”, säger Aktiespararnas vd Joacim Olsson till Di TV.

Efter att Ola Rollén greps på Arlanda i oktober 2016 mörkade Hexagon i fem dygn vad som hade skett och lät sin vd presentera en kvartalsrapport som om ingenting hade hänt. Det var ett agerande som Aktiesparande motsatte sig.

”Det är viktigt att all information som man kan göra offentlig, offentliggörs så snabbt som möjligt. Så att det inte skapas en stor informationsklyfta mellan små aktieägare och å andra sidan större ägare som kanske sitter i styrelsen och är mer insatta”, sa Åsa Wesshagen, ansvarig för bolagsfrågor på Aktiespararna i en kommentar till Di då.

Ola Rollén friades från alla misstankar om brott, men Joacim Olsson menar att det ändå är viktigt att han drar lärdom av det som har hänt.

”Det viktigt att inte hamna i en gråzon för vad som är olagligt jämfört med det som är moraliskt tvivelaktigt jämfört med det som är helt ok. Som offentlig person för ett ledande stort bolag måste man säkerställa att man hela tiden är på rätt sida”, säger han.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera