1515
Annons

Aktiespararen ger säljråd: Aktien kan halveras

Aktiespararen rekommenderar köp av Clas Ohlson, Volvo, Spotify, Oscar Properties, New Wave och Concentric i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Betsson och Tobin Properties samt lämnar säljråd för Volati.

Bild:Richard Drew/TT

Clas Ohlson CLAS B -3,05% Dagens utveckling har straffats hårt på börsen. Osäkerheten krig hela detaljhandeln är stor, men den forna tillväxtstjärnan värderas nu anmärkningsvärt lågt. Aktiespararen rekommenderar köp med riktkurs 115 kronor.

Volvo stötte på ett hack i kurvan i första kvartalet. Nu rullar koncernen vidare med stark konjunktur och fullt fokus på att infria mål. Aktiespararen anser att vinstutsikterna är ljusa på både kortare och längre sikt och att aktien bör värderas mer i linje med andra verkstadsbolag. Rådet blir köp med riktkurs 180 kronor.

Konglomeratet Volati VOLO -3,00% Dagens utveckling är högt värderad mot eget kapital och med risk för fortsatt sämre lönsamhet kan aktien halveras. Tidningen ser en risk för betydande nedsida i aktien och rekommenderar sälj.

Spelbolaget Betsson BETS B -2,65% Dagens utveckling har visserligen en låg värdering, men Aktiespararen föreslår ändå normalplaceraren att avvakta. Spelreglerna för branschen kan ändras hastigt till följd av politiska nycker.

Streamingbolaget Spotify SPOT -2,64% Dagens utveckling har på sikt lika bra förutsättningar för lönsamhet som Netflix. Tidningen anser att Spotify är en långsiktig aktör som i första hand via tillväxt skapar värde också för aktieägarna. Rådet blir köp med riktkurs 180 dollar.

De svenska lyxbostadsbyggarna Oscar Properties OP -5,78% Dagens utveckling och Tobin Properties har det tufft. Det är ett spännande läge för riskvilliga. Aktiespararen ger köpråd för Oscar Properties och rådet avvakta för Tobin Properties.

New Wave NEWA B -2,11% Dagens utveckling har svarat för rejäla vinstökningar de senaste två åren och har för det belönats med en kursdubbling på lika lång tid. En analys i Hitta kursvinnare visar att det finns ytterligare potential och rådet blir därmed köp.

Med en vältrimmad verksamhet, starka finanser och konjunkturvindar i ryggen ser tidningen ytterligare uppsida i pumpbolaget Concentric COIC -4,57% Dagens utveckling . Rekommendationen blir köp med riktkursen 170 kronor på tolv månaders sikt.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?