Annons

Aktierna du skulle köpt i måndags

Under förra veckan kom rapportfloden igång på allvar och Stockholmsbörsen steg med 1,6 procent. Bäst gick det för ståljätten SSAB som rusade på flera goda nyheter.

Det blev blandade tongångar på Stockholmsbörsen under förra veckan som inledde handelsveckan med årets hittills sämsta börsdag. När börsen stängde på fredagen hade både det breda OMXSPI-indexet och storbolagsindexet OMXS30 stigit med 1,6 procent.

Bland vinnarna på OMXS30 fanns ståljätten SSAB som bland annat rusade på nyheten att bolaget ännu en gång har höjt priset på grovplåt på den amerikanska marknaden. Höjningen är SSAB:s andra på drygt två veckor och innebär att grovplåtspriset börjar närma sig 700 dollar per ton. Aktien steg med totalt 10,9 procent under förra veckan.

I toppen av OMXSPI-indexet fanns även e-handelsbolaget Qliro som redovisade sina siffror för det fjärde kvartalet under förra veckan. Resultatet efter skatt landade på 20,1 miljoner kronor för perioden och resultatet per aktie uppgick till 0,13 kronor. Rapporten välkomnades av marknaden och aktien klättrade 26,8 procent.

På botten på OMXSPI-indexet hittades installationsbolaget Eltel vars vd Håkan Kirstein meddelade att bolaget kan behöva emittera nya aktier om utfallet av den tillsatta utredningen blir att rörelseresultatet för helåret 2016 hamnar i det lägre spektret av det guidade intervallet på 17-22 miljoner euro.

”Det finns en risk. Det beror på var vi hamnar i intervallet, och det är en orsak till att vi tagit in externa utredare, för att kunna fastslå var vi hamnar. Om vi hamnar i lägre änden av intervallet finns potentiellt ett behov för att göra något sådant, eftersom konvenanterna då bryts”, sade Håkan Kirstein, angående risken för nyemission, till Nyhetsbyrån Direkt.

Eltels aktie backade totalt 22,2 procent.

På storbolagsindexet OMXS30 backade medicinteknikföretaget Getinge 8,1 procent. Marknaden välkomnade inte den oväntade nyheten att bolaget sänker utdelningen till 2 kronor per aktie från 2,80 kronor i fjol.

 https://infogr.am/3c317933-86ec-47b7-a627-03be9c854af9

https://infogr.am/61e213c0-6f75-4edb-878b-f93462cd9bb0


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?