Aktiechefens två utdelningspärlor för 2021: ”De absolut främsta nu”

Utdelningsjägarna kan nu blicka framåt efter det kaosartade corona-året 2020. Men pandemin har vänt upp och ned på kartan, och frågan är var guldregnet hamnar under 2021.

Swedbanks aktiechef Fredrik Warg har två klara favoriter.

”Jag tror de är de absolut främsta nu”, säger han.

Foto:Di

Värderingarna är i många fall läskigt höga, men det är ändå verkstadssektorn som Fredrik Warg blickar mot under början av 2021.

”I ett läge där konjunkturen förbättras då kommer verkstad utvecklas bra och därför har vi stort fokus på verkstad och även fokus på de fina utdelningar som kan komma från de här bolagen”, säger han i Börsmorgon i Di TV.

Sandvik SAND -3,29% Dagens utveckling har lyft rejält på börsen under det senaste kvartalet och aktien har lyft nära 20 procent på 12 månader. Även AB Volvo VOLV B -2,9% Dagens utveckling har fått ny skjuts den senaste tiden och har lyft runt 35 procent under samma period. 

Men Fredrik Warg tror att resan uppåt ska fortsätta och att det dessutom är läge för utdelningsjägare att kasta sig in i bolagen.

”Jag tycker att Sandvik och Volvo är jätteintressanta, men när marknaden söker utdelning så köper man alla av den här typen av bolag. Skanska är ett bolag som också kommer gå bra och må bra av det här. Så det är många bolag som kommer rida på vågen men Sandvik och Volvo, jag tror de är de absolut främsta just nu. Om man vill ha lite mer tillväxt och lite mer digitalt så tycker jag även att Assa Abloy ASSA B +0,99% Dagens utveckling är ett högintressant bolag.”

Han höjer dock ett varningens finger för att många investerare kan vara alltför optimistiska just nu. Bakslag i bekämpningen av coronapandemin kan äventyra både de cykliska bolagens aktiekurser – och leda till kapade utdelningar.

”Tänk om det kommer något som gör att vi inte får de här utdelningarna. Då kommer det slå väldigt negativt. Där är vi inte i dag och det är inte det vi tror kommer hända, men investerare måste följa vad som händer. Om rapporterna från Q4 inte kommer in bra så är det ännu viktigare att vi får ett bra momentum i början av 2021, och det fick vi inte förra veckan när vi såg att de amerikanska jobbsiffrorna sjönk för första gången sedan april 2020.”

Även i banksektorn ser Fredrik Warg en enorm potential. Här är värderingarna mycket låga jämfört med andra sektorer, men riskerna är också större.

”De har de här legala problemen. Vi måste komma över den puckeln, det handlar om regelverk, potentiella sanktioner och så vidare. Men om vi får en vändning i konjunkturen som vi pratar om så finns det mycket som talar för att bankerna kommer ha en helt fantastisk resultatresa det här året, och bankerna kommer kunna sluta fokusera på de regulatoriska problemen och fokusera på intäkterna igen.”

”Bank är potentiellt sett den störa vinnarbranschen för 2021. Men det kommer i steg två. Steg ett är verkstad och digitala bolag, bank kommer att kunna komma lite längre fram”, avslutar Fredrik Warg.


Innehåll från Mercedes-BenzAnnons

Nu kan du även köpa din bil online

Att handla varor online har blivit en naturlig del av vår vardag, inte minst nu under pandemin. 

Men kan man köpa sin bil på nätet? 

Javisst! Så här enkelt är det.

Här kan du välja ut din drömbil!  

Det finns många fördelar för den som väljer att köpa sin nya bil online. Du kan till exempel själv välja tid och plats för ditt köp utan att behöva tänka på några öppettider, du kan i lugn och ro utrusta din egen drömbil och du kan göra det tillsammans med vem eller vilka du vill. 

Provkörning innan köp

För många är det viktigt att få provköra en modell innan köp. Det bokas enkelt hos någon av Mercedes-Benz agenter fysiskt eller online och efteråt kan man gå hem och smälta sina intryck innan man slutför sin konfiguration och klickar sig vidare på nätet. 

Bilen som beställts online lämnas sen ut hos din valda agent och du får en personlig genomgång av den innan det är dags att köra iväg med din nya Mercedes-Benz.

Så funkar det att beställa en Mercedes-Benz online

1. Välj din drömbil

Bläddra i Online Store och hitta den bil som passar dig bäst – välj mellan tusentals bilar som finns redo för leverans.

2. Tillval och finansiering

Lägg till vinterhjul och få dem inkluderade i din månadskostnad. För ytterligare tillval kontaktar du kundservice så hjälper de till. Hitta därefter det finansieringsalternativ som passar dig bäst, du väljer själv om du vill låna eller leasa i 12, 24 eller 36 månader och du kan även välja att betala kontant. 

Via tjänsten Produktkompassen hittar du en finansiering som passar dina behov och via Onlinekalkylatorn kan du beräkna din månadskostnad om du föredrar att låna pengar.

3. Kunduppgifter och leveransställe

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta med din beställning online. Fyll i personlig information och välj den Mercedes-Benz agent där du vill hämta ut din bil. (Gästlogin finns också tillgängligt)

4. Identifiering och kreditansökan

Identifiera dig med BankID och ansök om kredit direkt. Vid ett godkänt kreditbeslut skickas avtalshandlingarna till dig för elektronisk signering.

5. Signatur och upphämtning

Avtalshandlingar skickas till din angivna e-post och måste signeras inom 48 timmar för att beställningen ska vara giltig. Därefter får du en orderbekräftelse och din valda Mercedes-Benz agent kommer sedan kontakta dig för att boka tid och datum för upphämtning av din nya Mercedes. 

6. Kör hem i din nya Mercedes-Benz

Din Mercedes-Benz agent hjälper dig att lära känna din nya bil. Därefter återstår det bara för dig att sätta dig bakom ratten och uppleva din nya Mercedes.

Boka en provkörning här  

Mer från Mercedes-Benz

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercedes-Benz och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?