Aktiechefen ser köpläge i trendskiftet: ”Enkla pjäser att plocka”

Flera av fjolårets börsraketer har pressats hårt i år. Det ger köpläge, enligt Swedbanks aktiechef Fredrik Warg. Men det gäller att välja rätt aktier, eftersom rotationen på börsen lär fortsätta.  

”Det är enkla pjäser att plocka och de kommer att fortsätta att flyga”, säger han om två av sina favoriter.

Fredrik Warg.
Fredrik Warg.Bild:Colourbox/Press

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från MindflowerAnnons

Tio gånger snabbare time-to-market – med Mindflower

Aldrig har världen rört sig så snabbt och kraven på snabbrörlighet varit större. För att överleva behöver traditionella bolag skapa nya, innovativa strukturer och arbetssätt.

– För verklig konkurrenskraft och ökat kundvärde krävs perfekt anpassade digitala lösningar som attraherar och sticker ut, menar Jasper Sundh, vd för Mindflower.

Med ökad digitalisering skapas ofta komplexa strukturer. Dessa strukturer är ofta både långsamma och kostsamma att underhålla. För att kunna agera snabbt och skapa verklig konkurrenskraft krävs därför nya, kreativa angreppssätt.

De stora techbolagen har hittat sätt att skapa nya lösningar utan att bli trögrörliga. Enligt en rapport från McKinsey grundar sig detta i att de alla är plattformsbaserade. Det innebär att de organiserar sig kring ett antal väl valda teknikplattformar som gör det möjligt att ta sig från idé till färdig lösning extremt snabbt.

Implementerar techbolagens framgångsprinciper

Mindflowers ambition är att hjälpa traditionella bolag att lära av techbolagen och anamma delar av deras framgångsprinciper. Mindflowers process inleds med en skiss av nuläget och ett kommande idealscenario. På ett metodiskt och strukturerat sätt hjälper företaget sedan bolagen att nå en förenklad plattformsstruktur för maximal hastighet och agilitet. 

– Vi jobbar smart och kapitaliserar på det som skapar värde och tar in nya moderna teknikplattformar där det är relevant. Vi integrerar alla delar i IT-landskapet på ett kostnadseffektivt, snabbt och agilt sätt.

Tio gånger snabbare

Ett alternativ som markant snabbar upp time-to-market är att introducera en low-code plattform i IT-landskapet. Mindflower är auktoriserad partner till Nordens första low-code plattform Flowfactory.

– Med Flowfactory levererar vi lösningar till kund upp till 10 gånger snabbare, till en tiondel av kostnaden. Ett lätt sätt att komma igång och skapa snabb affärsnytta är att integrera Flowfactory med befintliga standardsystem. Plattformen fungerar då som ett agilt lager på toppen, för nya lösningar och anpassade digitala stöd.

Ett viktigt hållbarhetsperspektiv

Det finns även ett viktigt hållbarhetsperspektiv i digitaliseringen som många företag missar. Här saknas ofta kunskap om hur detta ska kopplas på ett relevant sätt. Genom att effektivisera och optimera tid och resurser kan digitala initiativ skapa både hållbara människor, organisationer och samhällen.

– Relativt få organisationer kopplar tydligt sina IT-initiativ till sina hållbarhetsmål. På Mindflower går vi in från start och hjälper organisationer att visualisera hållbarhetsperspektivet i IT-projekten. Utifrån det kan vi sedan optimera insatserna så att de skapar maximal hållbarhetseffekt – både på kort och lång sikt, avslutar Jasper.

FAKTA OM MINDFLOWER

Mindflower är ett modernt IT-konsultföretag som bryter ny mark inom IT och utmanar det traditionella. Bolaget består av ett team med skickliga specialister och erfarna strateger som alla har en stark idé om att göra verklig skillnad i organisation och individ. Med hjälp av moderna tekniker och nya, kreativa arbetssätt hjälper Mindflower sina kunder att skapa hållbar digitalisering.

Läs mer om Mindflowers lösningar här 

Mer från Mindflower

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mindflower och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?