Annons

Aktiebonus till kungabarnen

Det är inte bara apanaget som håller monarkin under armarna. Förra året fyllde aktiemarknaden på kungabarnens kassor med nästan 1 miljon kronor.

Viktoria, Carl Philip och Madeleine Bernadotte.
Viktoria, Carl Philip och Madeleine Bernadotte.

Värdepappersbolaget Gluonen AB äger aktier och fonder åt kungabarnen Viktoria, Carl Philip och Madeleine.  Förra året gjorde bolaget en nettovinst på drygt 961.000 kronor. Det är ett lyft jämfört med 2015, då resultatet landade på runt 788.000 kronor.

Kungabarnen får dock vänta med att sätta sprätt på pengarna. Fjolårets vinst återinvesteras i bolaget, vars aktier och fonder nu har ett redovisat marknadsvärde på nästan 34 miljoner kronor. 

Årsredovisningen visar också att kungabarnen verkar föredra den svenska marknaden framför den utländska. Majoriteten av Gluonens tillgångar, drygt 22 miljoner kronor, var placerade i svenska aktier.

På posten som bolagets vd sitter hovets överintendent och ekonomichef Jan Lindman. I styrelsen märks också finansmannen Fredrik Palmstierna.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera