ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Åklagaren: Åtal kan väckas i Palmemordet före sommaren

  • Olof Palme, 1984. Foto: Tobbe Gustavsson

Åtal för mordet på Olof Palme kan komma att väckas före sommaren – eller också läggs mordutredningen ned. Det uppger åklagaren Krister Petersson för SVT:s Veckans brott.

”Jag är positiv till att kunna presentera vad som hänt kring mordet och vem som är ansvarig för det”, säger Krister Petersson till tv-programmet.

Enligt åklagaren har han kommit närmare en lösning. Han säger att han hoppas kunna berätta vem som är ansvarig för mordet 1986 på landets dåvarande statsminister.

”Jag har varit positiv hela tiden sedan jag tog över utredningen 2017”, säger Krister Petersson.

På frågan om det lutar åt att det kommer väckas åtal mot en misstänkt gärningsman säger han att han inte vill svara på det, men att ”tolkningen är fri”.

”Det kan ju vara så att vi har kommit så långt som man kan begära av oss, och ytterligare utredning kommer inte att ge något. Det är ju en möjlighet, men jag vill inte föregripa vad vi kommer att presentera under det här första halvåret”, säger Petersson till Veckans brott.

Olof Palmes son, Mårten Palme, säger till TT att uppgifterna är glädjande nyheter, men att han inte kan säga mer än så eftersom han inte är insatt i utredningen och inte känner till vilken typ av nya uppgifter det rör sig om.

Enligt Petersson väcks åtal inom fem månader – eller så läggs mordutredningen ner.

”Det tolkar jag som att de vet vem gärningsperson är, men att personen kanske är avliden”, säger han.

Statsminister Olof Palme sköts till döds för 34 år sedan, den 28 februari 1986 på Sveavägen i Stockholm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer