ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Åkessons besked: Vill att Löfven ska sondera

Sverigedemokraterna anser att talmannen bör pröva stödet för Stefan Löfven i en ny statsministeromröstning i riksdagen.

“Jag tycker att det är rimligt att Centern och Liberalerna får stå för det de gjorde i går”, säger partiledaren Jimmie Åkesson.

Efter mötet med talmannen Andreas Norlén gav Jimmie Åkesson besked om hur han anser att regeringsbildningen nu bör fortsätta, efter onsdagens omröstning där Ulf Kristersson röstades ned.

Och beskedet från SD-ledaren är att stödet för Stefan Löfven bör prövas i riksdagen.

“Jag tycker att han ska läggas fram som skarpt förslag i kammaren, därför att Centern och Liberalerna har visat att de inte vill ha Ulf Kristersson som statsminister och då är det rimligt att de får rösta på den andra statsministerkandidaten”, säger han.

“Annie Lööf är ingen rimlig statsministerkandidat, hon har inte ens stöd av tio procent”, fortsätter han.

Enligt Jimmie Åkesson är det tydligt efter onsdagens omröstning att ett nytt konservativt block, bestående av M, KD och SD håller på att växa fram.

“Den logiska konsekvensen av detta är att de vänsterliberala partierna bildar regering och jag går i opposition med mitt parti, tillsammans med Kristdemokraterna och Moderaterna”, säger han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer