1515

Åkesson: Statsministern försöker skrämma Di:s läsare

REPLIK. Socialdemokraterna har valt att bygga stora delar av sin valrörelse på en illa underbyggd rapport av Susanne Kierkegaard, tidigare politisk sekreterare för S i Europaparlamentet och bland annat ledarskribent på Aftonbladet.

SAMMA SOM S. I avgörande omröstningar har SD röstat på exakt samma sätt som S i Europaparlamentet. Den som säger något annat ljuger eller är dåligt informerad, skriver Åkesson och Weimers.
SAMMA SOM S. I avgörande omröstningar har SD röstat på exakt samma sätt som S i Europaparlamentet. Den som säger något annat ljuger eller är dåligt informerad, skriver Åkesson och Weimers.Foto:Janerik Henriksson/TT

Denna ”granskning” begränsar sig till hur vi röstade i en omröstning om mobilitetspaketet sommaren 2018 utan att informera läsarna om att samma förslag, efter ett antal kompromissrundor, återkom i april i år.

Efter att många av det ursprungliga förslagets brister slipats bort kunde vi under våren stödja förslaget. Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna är således överens om förslaget som vi båda hoppas skall rädda svensk åkerinäring.

I avgörande omröstningar på det område som statsministern kritiserar röstade Sverigedemokraterna på exakt samma sätt som Socialdemokraterna i Europaparlamentet. Den som säger något annat ljuger eller är enastående dåligt informerad.

Läs mer: Stefan Löfven: SD:s ledamöter röstar protektionistiskt i EU 

Statsministern vill skrämma Di:s läsare genom att anklaga Sverigedemokraterna för ”protektionism”. Men även här är Stefan Löfven ute och cyklar. Sverigedemokraterna ingår i Europaparlamentets mest frihandelsvänliga partigrupp. Sverige gynnas inte av protektionism och vi röstade för både frihandelsavtalet med Japan och Kanada. Frihandeln inom EU och den inre marknaden är en central del till varför vi vill vara kvar i unionen.

Även när det gäller anklagelsen om att rösta mot minimiregler för vissa cancerframkallande ämnen är statsministern helt fel ute. Dessa ämnen som länge var helt förbjudna i Sverige, är numera - tack vare Socialdemokraternas agerande - gränsvärden i stället för tillståndspliktiga.

Sverigedemokraterna vill att arbetsmiljöfrågorna skall vara nationella. Detta då arbetsmiljö knappast är en gränsöverskridande fråga och för att alla kompromisser med resten av EU om arbetsmiljö försämrar säkerheten för svenska arbetstagare.

Socialdemokraterna har under hela valrörelsen valt att använda en förljugen debatteknik som går ut på att sammanblanda Sverigedemokraterna med partier vi inte samarbetar med. Det kanske skulle kunna kallas ”guilt-by-association” utan ”association”.

Röstar man på Sverigedemokraterna röstar man för att behålla makten över svensk arbetsrätt och den svenska modellen i landet. Man röstar även för att minska Stefans Löfvens inflytande i EU och man röstar för någon som föredrar att hålla sig till sanningen.

Jimmie Åkesson (SD) Partiledare

Charlie Weimers (SD) Kandidat till Europaparlmentet


Innehåll från Nimway från SonyAnnons

Intuitiv FM-lösning från Sony effektiviserar arbetsplatsen

I takt med att fler och fler återvänder till kontorsarbete i olika former blir det allt viktigare att ha flexibla och tillgängliga FM-assistentverktyg på plats. Sonys FM-lösning Nimway erbjuder information, bokning och översikt av mötes- och arbetsytor, vilket också förenklar social distansiering.

– Nimway ger ökad flexibilitet och effektivitet och sparar därmed både tid och pengar, berättar affärsområdeschef Lars-Gunnar Lundgren på Nimway från Sony.

Behovet av flexibla FM-lösningar har under det senaste årets pandemi varit större än någonsin och de flesta är överens om att efterfrågan bara kommer att öka då de så kallade hybridkontoren blir allt mer populära. Detta ställer dock höga krav på de verktyg som används.

– Nimway är en komplett lösning för den moderna arbetsplatsen. Den fungerar som din personliga assistent under hela arbetsdagen och eliminerar många annars tidskrävande arbetsuppgifter, såsom att hitta vägen till mötesrum, hitta kollegor eller hitta ett ledigt skrivbord, säger Lars-Gunnar.

Nimway vidareutvecklas kontinuerligt och utgör idag en avancerad helhetslösning. Nimway tillhandahåller också nödvändig hårdvara, såsom sensorer i mötesrum och under skrivbord eller skärmar utanför. 

– Nimway utgår från mobilappar för Android och iOS, rumspaneler och digitala planritningar. Det kan anslutas till alla standardkalendersystem, till exempel Office 365, Exchange och Google Suite. 

Kräver ingen träning

Denna flexibilitet i kombination med verktygets omfattande funktionsutbud har resulterat i att Nimway utvecklats till en världsledande tjänst i ett kraftigt växande segment. Genom sitt intuitiva och smidiga gränssnitt och smarta digitala funktioner förenklar Nimway de flesta logistiska utmaningar på kontoret. 

Anpassar kontoret till dina anställda, inte tvärtom

Nimway handlar om att hjälpa företag att anpassa arbetsplatsen till sina anställda, inte tvärtom. Att spendera mindre tid på meta-arbete (jobb man gör innan man kan börja jobba) innebär att anställda har mer tid och energi att spendera på det produktiva, kreativa arbetet som verkligen ger mervärde till verksamheten. De upplever mindre frustration, spontana möten ökar, liksom möjligheterna till mer korspollinering mellan avdelningar. På många sätt bidrar Nimway till en bättre atmosfär på jobbet. Och det bidrar till bättre business.

– När du väljer Nimway hanterar vi allt från installation till justeringar, driftsättning, övervakning och support. Systemet kräver minimal förvaltning och användarna behöver därför ingen som helst träning; man bara laddar ner appen och kör igång, avslutar Lars-Gunnar.

Läs mer om Nimway här 

 

Mer från Nimway från Sony

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimway från Sony och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?