ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Åkesson: Rimligt att Löfven får pröva

  • SD-ledaren Jimmie Åkesson Foto: Jack Mikrut

SD-ledaren Jimmie Åkesson ser bara två alternativ framåt, antingen börjar något parti prata med honom, eller så blir det nyval.

SD-ledaren är inte överraskad över söndagens besked från M-ledaren Ulf Kristersson.

"Det här var 100 procent väntat. De stora partierna får kliva ur sandlådan och prata med mig", säger han till SVT Nyheter.

Jimmie Åkesson upprepar också vad han sagt till tidigare:

"Vi kommer inte att släppa fram någon regering eller statsministerkandidat som inte vill ge vår politik och våra väljare något inflytande", säger SD-ledaren vidare. 

Samtidigt säger han att det är rimligt att Stefan Löfven får talmannens uppdrag att försöka bilda regering och säger att SD är redo att samtala med honom. Samtidigt säger han att det är sannolikt att även Löfven kommer att misslyckas med sin sondering om han får uppdraget.

Jimmie Åkesson vill ha ett förslag som riksdagen kan ta ställning till.

"Vi kan inte hålla på och sondera i fyra år", säger han till Expressen TV.

"Jag ser bara två vägar framåt. Antingen får nån eller några börja prata med oss, alternativt att vi kommer till ett extraval."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer