Annons

Akelius utmanar toppchefer och miljardärer

Julen står för dörren och samtidigt trappas striderna i Syrien upp. Nu utmanar fastighetsmiljardären Roger Akelius alla svenskar att öppna plånboken och hjälpa flyktingarna - inte minst andra miljardärer som läser Di.
För varje krona som Läkare utan gränser får in under december skänker han en krona.
"Fastigheter går nu skamligt bra, flyktingar behandlas skamligt illa", säger Roger Akelius.

Roger Akelius utmanar om att hjälpa flyktingar.
Roger Akelius utmanar om att hjälpa flyktingar.Bild:Claes-Göran Flinck

Han har byggt upp ett fastighetsbestånd med 45.700 lägenheter i Europa, USA och Kanada - värderat till över 80 miljarder kronor. Det senaste kvartalet gjorde Akelius Residential Property en vinst på 3 miljarder före skatt. Affärerna går alltså lysande. Men privatpersonen Roger Akelius känner samtidigt en frustration över krigen i Mellanöstern och flyktingströmmarna.
"Jag skäms över hur Europas politiker söker poäng från främlingshatare. Genom att öppna hjärta och plånbok kan alla vi andra visa att vi vill hjälpa skadade flyktingar. Vi kan inte hjälpa alla, men flera miljoner", säger han.

Bombningarna av Aleppo i Syrien intensifieras och civilbefolkningen får betala ett högt pris. Samtidigt flyr civila striderna under den pågående regeringsoffensiven för att återta Mosul i Irak. Roger Akelius känner stark för de miljontals människor som nu befinner sig på flykt. Därför kontaktade han Läkare utan gränser (MSF) som varje dag arbetar med att rädda liv bland de som flyr, men också ge grundläggande sjukvård.
"De är extremt effektiva mätt i kronor per åtgärd. Dessa gränslösa läkare finns i områden där andra inte vågar gå in, och de finns i de flesta flyktingläger runt hela jorden. Jag är full av beundran."
Akelius Foundation, som äger 90 procent av Akelius Residential Property, har ingått en gåvoutfästelse med Läkare utan Gränser Sverige som innebär att stiftelsen kommer att skänka lika mycket pengar som insamlingen i december ger.
"Jag hänger på och dubblar", säger Roger Akelius och tillägger:
"Di får gärna lista namnen på alla som tvingar mig att ge över en miljon."

Gåvoutfästelsen är inte öronmärkt för syrier eller irakier utan gäller flyktingar i allmänhet.
"De får bestämma själva hur de ska prioritera. Det finns så väldigt många flyktingar i världen. Glöm inte Afrika, där människor måste fly Boko Haram."
Startskottet går nu på torsdag, den 1 december. Det är i december som Läkare utan gränser får in mest pengar, i fjol 79,5 Mkr i Sverige. När Roger Akelius tog i hand på avtalet räknade han med att insamlingen kan sluta på 90 miljoner kronor och att han då får skänka 90 miljoner, vilket totalt skulle ge totalt 180 Mkr till vård åt människor på flykt.
Det här kan bli dyrt för dig?
"Jag bävar och njuter."
Du inser att även dina ovänner kan tänkas kasta in 50 eller 100 Mkr för att det ska svida för dig?
"Ja, Läkare utan gränser nämnde den risken och frågade om jag ville ha en övre gräns. Jag svarade att då säljer jag några hyreshus. Lite kaxigt, det kanske jag får ångra."
Det blir ett uppslag om ditt initiativ i tidningen.

"Oj, du kostar mig 100 Mkr extra. Det är det värt. Läkare utan gränser får ju då in totalt 200 Mkr extra."
Även Läkare utan Gränser är förhoppningsfulla.
"Det kan bli den största enskilda gåvan vi hittills fått", säger Lars Aden-Lisinski, pressekreterare.

Roger Akelius är övertygad om att pengarna gör stor nytta.
"Varje enskild hjälp till en individ kostar sannolikt inte många hundralappar. Man kan inte förstå omfattningen att av att en miljon individer som du och jag här hemma får läkarvård. De som behandlas kommer inte för snuva eller förkylning."
Roger Akelius har tidigare donerat stora summor till hjälporganisationer. När Haiti 2010 drabbades av en jordbävning skänkte hans stiftelse 100 Mkr till SOS Barnbyar, därefter ytterligare 400 Mkr vid olika tillfällen och så nu härom veckan fick SOS Barnbyar ytterligare 200 Mkr.


Innehåll från VerizonAnnons

Kompetenserna för en digital arbetsstyrka

Sedan i början av året har sättet vi lever och arbetar på förändrats dramatiskt och de flesta skulle nog säga att vi nått paradigmskifte, speciellt när det kommer till företagens digitala arbetsmiljö. Från att ha varit ett bekvämt alternativ för några få, har distansarbete blivit en nödvändighet för många, nästan över en natt.

Att skapa en hybrid arbetsmiljö där fysiska och digitala platser kombineras är själva kärnan i rekommendationerna i en färsk rapport från Harvard Business Review Recreating Work as a Blend of Virtual and Physical Experiences.

Samverkan mellan människa och maskin

Att använda ny teknologi för att öka effektiviteten är vettigt, men det är bara ena sidan av myntet –i framtiden handlar det om att se till att människor och maskiner samverkar. Det är en av anledningarna till att allt fler företag prioriterar de anställdas kompetensutveckling.

Hur bygger du då denna ”nya arbetsstyrka” på distans? Hur hanterar du utmaningarna med distansarbete? Hur infriar du de anställdas förväntningar på en flexibel arbetsplats samtidigt som du tillgodoser behovet av fysisk interaktion och kreativa dialoger mellan kollegor? En annan viktig fråga är vilka kompetenser arbetsstyrkan behöver för att vara framgångsrik i den nya digitala miljön? Detta är några av de frågor som framtidens ledare funderar på just nu.

Emotionell intelligens viktigare än tekniska intelligens

I den senaste rapporten från Verizon Business på ämnet framtidens arbete säger 66 % av seniora chefer att det är avgörande att införa ny teknologi. Samtidigt är det ännu fler som ser emotionell intelligens och social kompetens som nyckelfaktorer för framgång.

”När företagsledare skapar framtidens arbetsplats är den kanske mest kritiska uppgiften att se till att de anställda känner sig motiverade och involverade. Det är avgörande för att nå framtida affärsframgångar,” säger Fredrik Hallenborg, Nordenchef på Verizon Business. ”Här är det viktigt att stödja de anställda i sin personliga och professionella utveckling. Våra resultat visar att kompetensutveckling är ett nyckelområde bland 75 % av cheferna som tillfrågades. De anser också att digitala kompetenser har blivit ännu viktigare efter att pandemin slog till. Pandemin har även tvingat oss att inse att vi behöver hantera problem med smidighet och anpassningsförmåga samtidigt som vi lär oss att hantera affärsrisker utifrån vad som är rimligt och på ett sätt som gör att företaget utvecklas även under de nya omständigheterna.

Rapporten visar också att precis över tre fjärdedelar (76 %) nämner anpassningsförmåga som en nyckelkompetens tillsammans med problemlösning (72 %) och riskhantering (72 %).

En framtidsblick

Det viktigaste vi tar med oss från rapporten är att företag inte har råd att endast fokusera på det som händer idag. Det tydliga budskapet från de tillfrågade i undersökningen är att bättre tekniska kunskaper, att investera i människor och att samtidigt förändra arbetskulturen inte bara kommer göra företag mer robusta, det kommer att göra dem mer lönsamma i framtiden.

”Ledare behöver fundera på vad företaget har gjort bra och var det finns utrymme för förbättring, vilka nya rutiner de kanske vill behålla, och vilka initiativ de vill ska fortsätta, stanna av eller införas”, säger Fredrik Hallenborg. ”Slutligen, och än viktigare, behöver de gå från ord till handling kring hur dessa punkter kan kommuniceras, artikuleras, aktiveras eller vävas in i organisationen så att de är redo när krisen klingat av, för att påskynda återhämtningen. De som gör denna transformation på ett genomtänkt sätt och sätter sina anställda i första rummet, kommer att vara bäst rustade för framgång.

Framtidens arbete kommer inte bara drivas av ny teknik. Kulturen ute hos organisationerna och de kompetenser de anställda har kommer att vara precis lika avgörande för en framgångsrik digital transformation.

Om the Future of Work-rapporten

Rapporten, som producerades i två omgångar, identifierar fyra viktiga, sammankopplade dimensioner som chefer ombads att rangordna: teknologi, kompetens och beteende, ledarskap och nya sätt att arbeta på. I januari i år tillfrågades 1 102 seniora chefer i olika sektorer och geografiska områden om deras åsikter. När pandemin kom, utförde forskarna en andra undersökning bland 664 seniora chefer för att bedöma om det fanns förändringar bland åsikterna. 

För mer information om rapporten och för att läsa mer om vilka kompetenser som behövs för den digitala arbetsstyrkan, besök vår hemsida här. 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?