Annons

Akelius skänker bort hundratals miljoner

Fastighetsprofilen Roger Akelius skänker 200 miljoner kronor till SOS Barnbyar.

Roger Akelius.
Roger Akelius.Bild:Cicci Jonson

Gåvan som går genom hans stiftelser ska bland annat användas till en ny barnby i Kambodja och ett nytt ungdomsboende i Ukraina, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

I och med donationen har Akelius totalt skänkt 700 miljoner kronor till SOS Barnbyar och han är, genom sina stiftelser, organisationens största donator. Tidigare har pengarna bland annat gått till barn som behöver hjälp i Gaza, Filippinerna, Haiti och Indien samt till barn på flykt i Europa och Mellanöstern.

"Jag vet ingen som kan förbruka mina pengar mer effektivt än SOS Barnbyar", säger Roger Akelius i pressmeddelandet.

Organisationen tar hand om föräldralösa och övergivna barn och ger dem hem, familj och utbildning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?