1515

Akelius och Di:s insamling slår rekord

Miljardären Roger Akelius initiativ för att hjälpa människor på flykt har fått stort gensvar från privatpersoner och företag. Läkare utan gränser i Sverige har så här långt fått in över 100 miljoner kronor i december. Och med Roger Akelius dubbling av pengarna blir det ett nytt svenskt insamlingsrekord för Läkare utan gränser under en månad.

Roger Akelius.
Roger Akelius.Bild:Cicci Jonson

Akelius Foundation har lovat att skänka en krona för varje krona som kommer in under december och på så sätt dubbla insamlingen.

Roger Akelius själv är glad över resultatet, men säger till Di att han hoppas att fler ska haka på hans utmaning innan det är för sent.

Därför justerar han på stående fot villkoren.

”Jag godkänner inbetalningar även om pengarna inte når Läkarna förrän efter nyår”, säger Roger Akelius.

Så här förtydligar han sedan sin utfästelse i ett mejl till Di:

”Akelius godkänner dels alla inbetalningar fram till 24:00 nyårsafton dels brev eller epost postade senast nyårsafton med ett bindande löfte om betalning inom en månad.”

Även brev eller mejl från givare som kommer in till Läkare utan gränser Sverige senast nyårsafton med ett bindande löfte om inbetalning av ett specificerat belopp före 31 januari 2017 kommer alltså att omfattas av gåvoutfästelsen från Akelius Foundation om att dubbla gåvorna till organisationen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?