Annons

Airbus nära att säkra miljardorder

Airbus är nära att säkra en order från United Continental på 45 jetflygplan av modellen A350-900, enligt Bloomberg News.

Bild:Airbus

Källor till nyhetsbyrån sade att ordern är värd 14 miljarder dollar, motsvarande 111 miljarder kronor. Priset exkluderar för den rabatt som flygtillverkare vanligen brukar erbjuda vid stora beställningar.

Uniteds order ska samtidigt vara en ersättningsorder för de tidigare 35 större flygplan av samma modell som hade beställts för 12,6 miljarder dollar, enligt gällande listpriser.

Airbus kan komma att tillkännage ordern redan under onsdagen, enligt uppgiftslämnarna. Uniteds befintliga flotta består av åldrande Boeing 747 och 777.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?