Annons

Aino Health minskade förlusten i andra kvartalet

Aino Health, First North-listad leverantör av lösningar inom företagshälsovård, redovisar ett resultat efter finansiella poster på -4,6 miljoner kronor (-4,9) för det andra kvartalet 2020.

Omsättningen uppgick till 5,7 miljoner kronor (5,7).

Bolaget hade vid slutet av det första kvartalet cirka 3,2 miljoner kronor i fordringar, från resultatbaserade kontrakt, som har ackumulerats, varav 1 miljon kronor har intäktsförts under fjärde kvartalet 2019. På grund av covid-19 pandemin har bolaget av försiktighetsskäl varken intäktsfört eller kostnadsfört ackumulerade resultatbaserade fordringar under det första och andra kvartalet 2020, heter det i rapporten.

Aino Healths vd Jyrki Eklund uppger att bolagets fortsatta mål varje kvartal är tillväxt och att hela tiden ta en större marknadsandel. 

”För att göra detta behöver vi kapital för att kunna investera i tillväxt. Därför kommer vi att genomföra en aktieemission under september”, skriver han i rapporten.

Vidare hoppas han att covid-19 pandemin mattas av under årets andra halva och att bolaget kan återgå mer till det normala och kunna fortsätta de aktiviteter som det hade på gång i början av året.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?