Annons

Aino Health backar i premiären

Företagshälsovårdsbolaget Aino Health fick en sur start på karriären som noterat bolag. Efter snart två timmars handel har aktien backat med omkring 9 procent jämfört med teckningskursen på 26 kronor.

Bild:TT

På fredagen var det dags för företagshälsovårdsbolaget Aino Health att göra entré på First North. Aino Heath har utvecklat ett system av IT-baserade tjänster som ska hjälpa kunderna att förbättra personalens hälsotillstånd och reducera sjukfrånvaron.

Teckningskursen var satt till 26 kronor och enligt ett pressmeddelande tecknades erbjudandet till 206 procent. Av knappt 4.000 sökande fick omkring 1.100 tilldelning.

Strax innan klockan slog elva handlades aktien för 23,7 kronor vilket innebär tapp på 8,8 procent jämfört med teckningskursen. Aktier för omkring 13 miljoner kronor har bytt ägare och Aino Healths börsvärde ligger på omkring 129 Mkr.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?