Annons

Aimo satsar på bensinfria mackar i centrala lägen

Parkeringsföretag Aimo Park ska bygga sin första bensinfria mack på Regeringsgatan 109 i Stockholm.  Där ska man kunna utföra ärenden - som att hämta paket, handla och serva bilen – medan bilen laddas. 

Foto:Aimo

”Man åker ingenstans för att parkera, man parkerar överallt för att göra något annat. Kan vi samla fler ärenden på en och samma plats underlättar det inte bara för individen utan avlastar även innerstadstrafiken. Äger du en elbil och verkar i Stockholm city behöver du i dag åka långt utanför för tullarna att hitta super chargers. Vi vill gå från att vara ett traditionellt parkeringsgarage till att bli en hubb för hållbarhet och mobilitet, med kundfokus som största drivkraft. Det här är ett tydligt första steg på vägen” säger Peder Ståhlberg, VD på Aimo Park, i ett pressmeddelande, 

Aimo Park har precis fått tillstånd att bygga sin första elmack, och först ut att testa det nya konceptet blir Regeringsgatan i centrala Stockholm. Här kommer man testa olika sorters tjänster, för att sedan utvärdera.

Aimo Park skriver vidare i pressmeddelandet att det ska använda sig av så kallade AI-drivna försäljningsmoduler som liknar Amazon Go på sina mackar. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera