Annons

AIK i miljonförlikning med Nationalarenan

AIK Fotboll har ingått en förlikning med Nationalarenan i Solna gällande en tvist om tolkningen av upplåtelseavtalet för arenan. Förlikningen innebär att klubben erhåller 4,9 miljoner kronor avseende åren 2015 och 2016. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nationalarenan i Solna.
Nationalarenan i Solna.Bild:TT

Genom överenskommelsen har parterna inga ytterligare krav eller anspråk på varandra för tiden före 2017.

"För 2017 och framöver är parterna överens om att Nationalarenan ska återbetala hälften av de matchomkostnader som uppkommer under denna period och där motsvarande kostnader under 2015 och 2016 varit föremål för skiljeförfarendet. Överenskommelsen gäller fram tills dess att ett nytt avtal mellan AIK Fotboll och NIS om nyttjande av arenan träffas", heter det vidare från det NGM-noterade bolaget.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?