Annons

AIK Fotboll går plus tack vare skattepost

Fotbollsklubben AIK Fotboll, vars aktie är noterad på NGM, redovisar ett resultat efter skatt på 6,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (minus 5,0). För helåret 2016 blev nettovinsten 4,6 miljoner kronor (minus 1,6).

AIK-spelarna Stefan Ishizaki och Eero Markkanen.
AIK-spelarna Stefan Ishizaki och Eero Markkanen.Bild:TT

Det framgår av bokslutet från AIK Fotboll AB, som driver verksamheten kring AIK:s herrlag, damlag och juniorlag för herrar. Bolagets största aktieägare är AIK Fotbollsförening som driver juniorlag för damer och ungdomsverksamheten.

En positiv skattepost om 10,7 miljoner kronor i det fjärde kvartalet drog upp nettoresultatet över noll.

"Koncernens ackumulerade förlustavdrag har redovisats till sitt fulla skattemässiga värda till följd av förväntningar om att förlustavdragen i sin helhet kommer att kunna avräknas mot kommande vinster", står det i bokslutet.

Klubben gick back 4,0 miljoner kronor före skatt för det fjärde kvartalet (5,0) samt 6,2 miljoner kronor för helåret (minus 1,6). Intäkterna i det fjärde kvartalet var 33,4 miljoner kronor (33,9) samt 145,8 miljoner kronor under helåret (160,3). Klubben hade under det gångna året intäkter för försäljningar av spelare om 10,6 miljoner kronor (23,5).

Under helåret uppgick intäkterna för spelarförsäljningar (netto efter agentkostnader, restavskrivningar, solidaritetsersättning och vidareförsäljningsersättning till andra klubbar) till 10,6 miljoner kronor (23,5). Intäkterna avser försäljningarna av Mohamed Bangura till kinesiska Dalian Aerbin, Fredrik Brustad till norska Molde FK samt Niclas Eliasson till IFK Norrköping.

I kommande rapport för det första kvartalet redovisas nettointäkterna för försäljningarna av Alexander Isak och Ebenezor Ofori till Tyskland, då dessa genomfördes i januari.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?