Annons

AIK-aktien föll på spelarförsäljning

AIK Fotbolls talang Alexander Isak säljs till den tyska Bundesligaklubben Borussia Dortmund. Det framgår av ett pressmeddelande från AIK Fotboll som är noterat på NGM-börsen. Aktien föll på beskedet.

Alexander Isak.
Alexander Isak.Bild:TT

Beskedet kommer efter rykten och spekulationer under flera veckor och under de senaste dagarna har uppgifter i media gjort gällande att Alexander Isak skull säljas till just Dortmund.

Mediauppgifter har gjort gällande att priset i affären ligger kring 85 miljoner kronor. I pressmeddelandet nämner AIK ingen övergångssumma men skriver att affären är den största transfer som AIK Fotboll har genomfört.

"Intäkterna från transfern kommer att ha en väsentlig påverkan på resultatet 2017. Försäljningen stärker bolagets soliditet och likviditet vilket skapar en finansiell stabilitet på så väl kort som lång sikt. Avtalsparterna är överens om att inte offentliggöra de ekonomiska detaljerna i avtalet", skriver AIK.

AIK Fotboll AB, som driver verksamheten kring AIK:s herrlag, damlag och juniorlag för herrar, handlas på NGM. Bolagets största aktieägare är AIK Fotbollsförening som driver juniorlag för damer och ungdomsverksamheten.

När beskedet kom sjönk AIK-aktien kraftigt. Efter att på måndagsmorgonen ha handlats på plus handlas aktien strax efter 13.30-tiden på minus 12,4 procent.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?