Annons

Ahlstrom-Munksjö överväger alternativ för affärsområde

Ahlstrom-Munksjö utreder förvärv, samgående och samriskföretag med dekorpappersleverantörer i Kina. Dessutom undersöker bolaget också möjligheten att locka kapitalinvesteringar utifrån i Decor-pappersverksamheten. 

Affärsområdet Decor är ett av Ahlstrom-Munksjös fem rapporteringssegment. År 2018 uppgick dess nettoomsättning till 452 miljoner euro och jämförbara ebitda-resultat till 37,1 miljoner euro. Tillverkningen ligger i tre specialiserade anläggningar, i tyska Unterkochen och Dettingen samt i spanska Tolosa. Vidare finns produktionen i två delade anläggningar, Caieiras i Brasilien och Arches i Frankrike. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ahlstrom-Munksjös ambition är att nå en ledande och lönsam position i Kina, som i dag är den största och snabbast växande marknaden för dekorpapper i världen. Den årliga efterfrågan på dekorprodukter är över 900.000 ton i Kina och uppemot 600.000 ton i Europa. Marknaden förväntas växa med 4-5 procent per år i Kina och 2-3 procent per år i Europa. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?