Åhléns lägger ned sex varuhus

Åhléns planerar att ha lagt ned minst sex av sina varuhus vid slutet av 2017, lika många som året innan. Det skriver Ehandel.se på fredagen.

Nedläggningarna görs mot bakgrund av förändringar i konsumtionsmönstret och den ökade digitaliseringen.

”Beslut om att stänga vissa varuhus grundas bland annat på hur försäljning och kundunderlag ser ut”, sade Monica Hultgren-Andersson, som är presskontakt på företaget.

Åhléns har nyligen meddelat att även varuhuset i Kista försvinner under 2018. Däremot handlar det inte bara uteslutande om stängningar. Under förra året öppnade bolaget två nya varuhus i Borås och Lund. Företaget har idag 63 varuhus runt om i Sverige.

Åhléns grundades redan 1899 och omsätter idag 4,8 miljarder kronor. Bolaget ingår i Axel Johnson-gruppen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?