Annons

Ages resultat sjönk till 1 miljon kronor tredje kvartalet

Precisionskomponentbolaget Ages Industri redovisar ett resultat efter skatt på 1 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (6). Resultatet per aktie uppgick till 0:10 kronor (0:80).

Rörelseresultatet sjönk till 3 miljoner kronor (9) och kvartalets nettoomsättning uppgick till 172 miljoner kronor (199).

Åtgärder för kostnadssänkningar samt statliga stödinsatser har medfört att sommarmånader och semestrar har hanterats utan störningar och med bibehållna goda resultat gällande leverans och kvalitet, uppger vd Magnus Andersson i rapporten.

”Kvartalets försäljning landade på 172 miljoner kronor vilket är cirka 20 procent lägre än prognostiserat vid årsskiftet. Med hjälp av vidtagna åtgärder landar kvartalets rörelsemarginal på cirka 2 procent”, skriver han. 

Vidare uppger Magnus Andersson att återhämtningen avseende volymer har succesivt förbättrats under det tredje kvartalet. Under september avslutades samtliga permitteringar och fabrikerna har återgått till mer normalt kapacitetsutnyttjande.

”Vi kan konstatera att marknaden har stärkts under slutet av kvartalet och vi ser en återgång gällande volymer och en stärkt orderbok för hösten”, skriver han i rapporten.

Bolaget är dock fortsatt försiktiga med att lämna prognoser och följer sina kunders information samt den globala utvecklingen, enligt Magnus Andersson.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?