ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ager-Hanssens brittiska tidningsbolag i kris och till salu

  • Christen Ager-Hanssen. Foto: Claes-Göran Flinck

Lån på 220 miljoner pund ska betalas tillbaka den 1 juni – styrelsen söker köpare som räddning. Intressenter uppmanas kontakta Rothschild.

Det brittiska lokaltidnings- och tidskriftsförlaget Johnston Press, där norrmannen Christen Ager-Hanssen är största ägare via investmentbolaget Custos, är till salu.

Bolaget, som är noterat på Londonbörsen och där värderas till 3,6 miljoner pund efter ett tapp på 70 procent hittills i år, har sedan i maj 2018 gjort en strategisk översyn av sina finansieringsmöjligheter på grund av ett utestående lån på 220 miljoner pund, motsvarande 2,6 miljarder kronor, som ska återbetalas den 1 juni 2019.

Som ett led i översynen och för att försöka maximera värdet för ägarna kommer styrelsen nu att söka köpare till bolaget enligt ett pressmeddelande. I styrelsen finns bland andra den förra Schibsted-vd:n Kjell Aamot.

Bolaget uppger att det i dagsläget inte pågår några diskussioner med potentiella budgivare eller att det har skett några närmanden. Eventuella köpare uppmanas kontakta bankiren Mitul Manji på Rothschild.

Investmentbolaget Custos Group, under ledning av Mats Qvibergs forne vapendragare och numera fiende Christen Ager-Hanssen, äger 20,2 procent i Johnston Press enligt Bloombergdata per juli i år, och är därmed den enskilt största aktieägaren.

Johnson Press-aktien var upp 5 procent i torsdagens förmiddagshandel.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies