1515

Ager-Hanssens brittiska tidningsbolag i kris och till salu

Lån på 220 miljoner pund ska betalas tillbaka den 1 juni – styrelsen söker köpare som räddning. Intressenter uppmanas kontakta Rothschild.

Christen Ager-Hanssen.
Christen Ager-Hanssen.Foto:Claes-Göran Flinck

Det brittiska lokaltidnings- och tidskriftsförlaget Johnston Press, där norrmannen Christen Ager-Hanssen är största ägare via investmentbolaget Custos, är till salu.

Bolaget, som är noterat på Londonbörsen och där värderas till 3,6 miljoner pund efter ett tapp på 70 procent hittills i år, har sedan i maj 2018 gjort en strategisk översyn av sina finansieringsmöjligheter på grund av ett utestående lån på 220 miljoner pund, motsvarande 2,6 miljarder kronor, som ska återbetalas den 1 juni 2019.

Som ett led i översynen och för att försöka maximera värdet för ägarna kommer styrelsen nu att söka köpare till bolaget enligt ett pressmeddelande. I styrelsen finns bland andra den förra Schibsted-vd:n Kjell Aamot.

Bolaget uppger att det i dagsläget inte pågår några diskussioner med potentiella budgivare eller att det har skett några närmanden. Eventuella köpare uppmanas kontakta bankiren Mitul Manji på Rothschild.

Investmentbolaget Custos Group, under ledning av Mats Qvibergs forne vapendragare och numera fiende Christen Ager-Hanssen, äger 20,2 procent i Johnston Press enligt Bloombergdata per juli i år, och är därmed den enskilt största aktieägaren.

Johnson Press-aktien var upp 5 procent i torsdagens förmiddagshandel.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?