ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ägarflykten från Rezidor fortsätter

  • Foto: Svodler

Ännu en storägare i Rezidor är på väg att checka ut. Provobis överväger att acceptera det kinesiska budet och har redan lämnat Rezidors valberedning. Om Provobis ger upp faller också det svenska motståndet mot huvudägaren.

Som Di skrev i helgen har AMF gett upp och sålt sina aktier, nära 5 procent. Sannolikt har de 8,3 miljoner aktierna köpts av aktörer som jobbar med nakna arbitrage vid bud.

Affärsmannen Rolf Lundström och hans bolag Provobis Holding äger 3,21 procent av Rezidor. Skulle även Provobis ge upp är kinesiska HNA ännu ett steg närmare att ta kontroll över Rezidor, och detta med ett bud som Rezidors styrelse i enighet har avfärdat som för lågt.

”Vi sitter i en konstig situation i och med att de äger 51 procent”, säger Joel Lindeman, som jobbar med Provobis kapitalförvaltning. Han bekräftar Di:s uppgifter att Provobis har lämnat valberedningen:

”Det har vi gjort.”

Provobis har till och med accepterat budpliktsbudet på 34,86 kronor, men tog tillbaka aktierna när HNA förlängde budet till den 24 mars.

”Vi fattar vårt slutgiltiga beslut sista dagen”, säger Joel Lindeman.

Valberedningen är nu helt i händerna på kineserna och New York-bankiren Charles Mobus. Han kommer även föreslå oberoende ledamöter.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies