Ägaren har storsålt i lyxbostadsbolaget

Lyxbostadsbolaget Oscar Properties storägare Oscar Engelbert har sålt en storpost på över 300 miljoner kronor i bolaget. Försäljningen skedde till en rabatt på nästan 10 procent.

 

Oscar Properties huvudägare Oscar Engelbert sålde 3.750.000 stamaktier i bolaget i den försäljningsprocess som aviserades efter börsstängning på tisdagen.

Den sålda posten motsvarar cirka 12,4 procent av bostadsutvecklingsbolaget. Priset i auktionen sattes till 81 kronor per stamaktie. Då Oscar Properties stängde på 89,75 kronor motsvarar det en rabatt på 9,7 procent. Aktiepostens värde uppgår till 303,8 miljoner kronor.

"Intresset från svenska och internationella investerare var stort och Placeringen övertecknades flera gånger. Kvalitena AB tecknade för en stor andel av placeringen", heter det i pressmeddelandet.

Efter försäljningen äger Oscar Engelbert nästan 12,1 miljoner stamaktier och nästan 82.000 preferensaktier i Oscar Properties. Det motsvarar cirka 40 procent av det totala antalet aktier i bolaget och kring 42 procent av rösterna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?