ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Africa Resuorces går på lågvarv – sänker sin burnrate

Africa Resources, som utvinner rådiamanter i floder i Demokratiska Republiken Kongo, meddelar att bolagets diamantutvecklingsverksamhet, DRC, för tillfället ”går på sparlåga”. Viruspandemin har drabbat verksamheten och bolaget har dragit ned kostnaderna till ett minimum med målet om att ha en ”burnrate” under 50.000 kronor per månad.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Innan pandemin slog till har Africa Resources gått på lågvarv med anledning av att den pågående regnperioden varit ovanligt kraftfull. Ledningen planerade att påbörja utvinning av diamanter i normal takt från och med andra halvan av april då regnperioden närmar sig sitt slutskede. 

”/…/Alla förberedelser är gjorda och maskinerna är på plats och klara för uppstart på licensen längs med Kasai-floden”, heter det. Som lök på laxen har nu covid-19 satt ytterligare käppar i hjulet för diamantutvinnaren.

I samband med pandemin har myndigheter i landet temporärt stängt av möjligheten att resa mellan olika provinser. Detta slår mot verksamheten eftersom varken personal eller diamanter kommer till eller från Kasai-provinsen. 

Vidare går diamantauktionsverksamheten och diamantindustrin i allmänhet även dem på sparlåga då avsaknaden av auktioner råder medan olika aktörer inom industrin är i karantän, vilket medfört att det normala flödet av diamanter stannat av. 

”Koncernen har dragit ned kostnaderna till ett minimum för att hantera och minimera utflödet av likviditet och har i dagsläget en ”burnrate” under 50.000 kronor per månad. Baserat på den slimmade organisationen och den låga kostnadskostymen bedömer vi oss stå väl rustade att hantera rådande omständigheter under hela 2020 om detta mot förmodan skulle behövas”, kommenterar vd Thomas Häggkvist i pressmeddelandet. 

Sedan årsskiftet har aktien fallit drygt 44 procent. På fredagen handlades den oförändrat till 2:42 kronor med knappt någon handel. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer