Africa Resources volymer lägre än väntat

Africa Resources, som utvinner rådiamanter i floder i Demokratiska Republiken Kongo, sålde under det fjärde kvartalet 257 carat diamanter för 107 dollar per carat. Totalt summeras intäkterna till 316.000 kronor. Resultat före skatt landade på -1,2 miljoner kronor (-1,0).

”Det negativa resultatet under det fjärde kvartalet är i huvudsak hänförbart till kostnader relaterade till transport och flytt av maskiner och projektet till en ny licens cirka 70 kilometer nedströms Kasai-floden”, uppger vd Thomas Häggkvist i bokslutsrapporten.

Likvida medel uppgick till cirka 408.000 kronor (914) vid utgången av december 2019.

Bolaget bedriver utvinningsverksamhet i ett diamantrikt men svårtillgängligt/utmanande område, utan vägar, el och vatten, konstaterar vd:n vidare.

”Verksamheten, organisationen, maskinerna fungerar men volymerna har varit under förväntan på grund av svårigheter att komma åt större depåer av lösliggande alluvial malm”, fortsätter Thomas Häggkvist och medger att ”alltför mycket tid har gått åt till att flytta sten och omlokalisera maskiner”.

Inför 2020 ligger fokus på att öka volymerna.

”Vi är i gång, har utvunnit, exporterat och sålt diamanter från området. Vi har tagit alla investeringskostnader och bolaget är i princip skuldfritt”, enligt vd:n.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?