Africa Resources minskar förlusten

Africa Resources resultat före skatt för det tredje kvartalet 2020 uppgick till -0,3 miljoner kronor (-1,4). Intäkterna steg till 1,5 miljoner kronor (0,9).

Africa Resources meddelar i samband med rapporten att bolaget öppnar en ytterligare produktionssite samt startar småskalig tradingverksamhet av rådiamanter. 

Produktionssiten kommer etableras längs med Lumbembe-floden i södra Demokratiska Republiken Kongo. Baserat på pågående utvinning av lokalbefolkningen med små pumpar gör ledningen bedömningen att detta område är ”klart” intressant. Bolaget förväntar sig vara igång med en produktionsmaskin på den nya arrenderade licensen under december månad 2020.

Beslutet att inleda en småskalig tradingverksamhet med köp och försäljning av rådiamanter görs som ett komplement till produktionen på produktionssiterna. I ett första steg kommer Africa Resources att köpa rådiamanter som är utvunna av lokalbefolkningen i anslutning till bolagets projektområden.

”Avsikten är att efter en tid göra utvärdering av de inledande resultaten så att ett beslut kan tas om att skala upp denna verksamhet på sikt”, uppger bolaget vidare. 

Africa Resources likvida medel vid utgången av september uppgick till 0,3 miljoner kronor (0,9), enligt kvartalsrapporten.

”Utvunna halter och volymer fortsätter att variera på nuvarande licens längs med Kasai-floden. Möjligheten att resa såväl internationellt som inrikes i DRC är fortfarande begränsat och utbudet av diamantauktioner är avsevärt mindre runtom i världen vilket påverkar diamantmarknaden negativt. Vi hoppas att situationen förbättras snabbt”, skriver bolagets vd Thomas Häggkvist i rapporten. 

Africa Resources kommer inom kort att vara igång på två olika produktionssiter i kombination med den kompletterande småskaliga diamant-tradingverksamhet. 

”Verksamheten utvecklas om än långsamt i rätt riktning vilket känns tillfredsställande under rådande omständigheter”, avslutar Thomas Häggkvist vd-ordet. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?