1515
Annons

Africa Resources minskar förlusten

Africa Resources resultat före skatt för det tredje kvartalet 2020 uppgick till -0,3 miljoner kronor (-1,4). Intäkterna steg till 1,5 miljoner kronor (0,9).

Africa Resources meddelar i samband med rapporten att bolaget öppnar en ytterligare produktionssite samt startar småskalig tradingverksamhet av rådiamanter. 

Produktionssiten kommer etableras längs med Lumbembe-floden i södra Demokratiska Republiken Kongo. Baserat på pågående utvinning av lokalbefolkningen med små pumpar gör ledningen bedömningen att detta område är ”klart” intressant. Bolaget förväntar sig vara igång med en produktionsmaskin på den nya arrenderade licensen under december månad 2020.

Beslutet att inleda en småskalig tradingverksamhet med köp och försäljning av rådiamanter görs som ett komplement till produktionen på produktionssiterna. I ett första steg kommer Africa Resources att köpa rådiamanter som är utvunna av lokalbefolkningen i anslutning till bolagets projektområden.

”Avsikten är att efter en tid göra utvärdering av de inledande resultaten så att ett beslut kan tas om att skala upp denna verksamhet på sikt”, uppger bolaget vidare. 

Africa Resources likvida medel vid utgången av september uppgick till 0,3 miljoner kronor (0,9), enligt kvartalsrapporten.

”Utvunna halter och volymer fortsätter att variera på nuvarande licens längs med Kasai-floden. Möjligheten att resa såväl internationellt som inrikes i DRC är fortfarande begränsat och utbudet av diamantauktioner är avsevärt mindre runtom i världen vilket påverkar diamantmarknaden negativt. Vi hoppas att situationen förbättras snabbt”, skriver bolagets vd Thomas Häggkvist i rapporten. 

Africa Resources kommer inom kort att vara igång på två olika produktionssiter i kombination med den kompletterande småskaliga diamant-tradingverksamhet. 

”Verksamheten utvecklas om än långsamt i rätt riktning vilket känns tillfredsställande under rådande omständigheter”, avslutar Thomas Häggkvist vd-ordet. 


Midsummer minskade resultatförlusten tredje kvartalet

Foto:Oskar Omne

Solenergiföretaget Midsummer redovisar ett resultat efter skatt på -18,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (-37,1). Resultatet per aktie uppgick till -0:32 kronor (-1:19).

Ebitda-resultatet blev -5,3 miljoner kronor (-24,0).

Nettoomsättningen uppgick till 58,2 miljoner kronor (3,5).

Efterfrågan är fortsatt mycket stor på bolagets solcellstak och orderingången överträffade enligt vd Sven Lindström bolagets ”redan högt ställda förväntningar”.

Orderingången för produktlinjen solcellstak i kvartalet summerade till 23,2 miljoner kronor, vilket är 500 procent högre än motsvarande kvartal föregående år. Kapaciteten utgör dock en flaskhals.  

”Vi har nu en utmaning att möta upp den stora efterfrågan på solcellstak med såväl tillverknings- som installationskapacitet. Vi har idag för långa leveranstider och särskilt för vår produkt Slim där kötiden nu är över ett år”, skriver vd Sven Lindström i rapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?