Annons

Africa Resources intäkter föll tredje kvartalet

Africa Resources, som utvinner rådiamanter i floder i Demokratiska Republiken Kongo, hade intäkter om 0,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (1,5). 

Resultatet för perioden blev -0,4 miljoner kronor (-0,3).

”Verksamheten går i rätt riktning. Dotterbolaget har lämnat ett positivt resultat under Q3 isolerat men behöver ökas på för att täcka även de koncerngemensamma s k 'overhead-kostnaderna'. Driftstopp på grund av mindre reparationsbehov samt behov av att justera maskinernas plats på floden påverkar produktionsvolymerna negativt. I takt med att vi lär oss terrängen och flodbottens struktur inom den licens vi nu arbetar samt bygger upp bättre lager av reservdelar så minskar vi successivt antalet dagar där vi inte producerar. Baserat på koncernens låga kostnadsbas ser det ut som om koncernen skall kunna tjäna pengar under det fjärde och avslutande kvartalet 2021”, skriver vd Thomas Häggkvist i delårsrapporten. 

Koncernens balansomslutning uppgick per utgången av det tredje kvartalet till 13,0 miljoner kronor (14,1).

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera